Doi frați moldoveni din Italia au ucis un italian care a încercat să intre la furat în apartamentul lor

Doi tineri moldoveni din Italia s-au trezit în seara zilei de miercuri, 9 august 2023, cu o bandă de hoți în apartamentul lor situat pe via Rampa Cavalcavia 9 din Mestre, provincia Veneția din Veneto.

În urma unei altercații între cei doi moldoveni și unul dintre infractori, acesta din urmă a fost ucis, în timp ce încerca să fugă cu liftul, relatează publicația La Nuova Venezia, scrie PulsMedia.MD.

Potrivit sursei citate, totul s-a petrecut când Radu Rusu, în vârstă de 32 de ani, și fratele său, Marin Rusu, în vârstă de 35 de ani, ambii de naționalitate moldovenească, dar care lucrează în Italia, se aflau la masă în seara zilei de ieri, în apartamentul lor (alte surse precizează că apartamentul ar aparține unchiului celor doi).

La un moment dat, trei indivizi au pătruns în locuință, cu intenția de a fura, după spusele celor doi moldoveni, dar s-au trezit față în față cu Radu și Marin.

În timp ce doi dintre hoți au reușit să fugă imediat, folosind scările, cel de-al treilea a încercat să fugă cu liftul, dar a fost prins din urmă de cei doi frați.

Între infractor și bărbații moldoveni a început astfel o altercație, iar lupta a fost atât de intensă încât ascensorul s-a oprit, cu ușile blocate între etajele doi și trei.

Ceilalți locatari, care au auzit țipetele și zgomotele violente, au sunat imediat la poliție, iar când forțele de ordine au sosit la fața locului și au deblocat ușile ascensorului, au găsit un bărbat mort în interior.

În urma identificării, polițiștii au constatat că victima este un cetățean italian, Lorenzo Nardelli, în vârstă de 32 de ani, rezident în localitatea Mirano din provincia Veneția.

În lift se aflau și cei doi frați, ambii cu diferite răni, aceștia fiind apoi arestați de carabinieri cu acuzația de omor voluntar.

Avocatul celor doi moldoveni, Jacopo Trevisan, a prezentat o declarație prin intermediul căreia afirmă: „Cei doi frați au fost interogați în acea noapte și au oferit aceeași versiune. Ei se aflau la masă când, din senin, s-au trezit cu Nardelli în fața lor, în timp ce alte două persoane se aflau la ușă. Radu a fost împins, iar Marin a sunat la carabinieri, care l-au informat că vecinii sunaseră deja la numărul 113.

În timp ce cei doi complici au fugit pe scări, Nardelli a intrat în ascensor fiind urmărit de cei doi frați, care erau în lenjerie intimă și desculți.

La etaj, ușa nu s-a deschis, în timp ce au auzit complicii bătând și strigând «deschideți sau vă omorâm!»” Conform avocatului, clienții săi „au reacționat la o intruziune bruscă și violentă într-un bloc rău famat, unde erau frecvente furturile și traficul de droguri, iar locatarii baricadați în apartamente.”

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata