MAEIE reacționează în legătură cu apariția informațiilor despre destructurarea unei rețele de trafic de persoane și organe umane în care ar fi implicate două moldovence

Ambasada R. Moldova în Republica Elenă s-a autosesizat în legătură cu apariția informațiilor în presa greacă despre destructurarea unei rețele de trafic de persoane și organe umane. Până la moment însă, informații oficiale de la autorități despre cetățeni moldoveni vizați sau de la eventuale victime în adresa ambasadei nu au parvenit, menționează MAEIE.

Misiunea noastră diplomatică a expediat demersurile de rigoare către autoritățile elene și este în așteptarea informațiilor oficiale, se menționează în comunicatul MAEIE.

Amintim că INTERPOL a destructurat o rețea internațională de trafic de persoane, care acționa în Grecia, dar avea victime din România, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Georgia. Gruparea exploata femeile pentru prelevare ilegală de ovule sau le folosea ca mame surogat, fiind ținute în cel puțin 14 case. Din 2022, anchetatorii au probat 182 de cazuri de exploatare, dar rețeaua acționa încă din 2021. Nouă persoane au fost arestate, alți suspecți fiind dați în urmărire internațională.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata