Dorin Damir rămâne în arest. Curtea de Apel a respins demersul avocaților săi

Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului președintelui FEA, finului de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir, și a menținut arestul preventiv solicitat de procurorul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și dispus de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, scrie TV8.

Mai mult, procurorul PCCOCS a solicitat și a obținut recuzarea a doi judecători ai Curții de Apel din completul care examina dosarul, din motiv că aceștia  s-ar afla în conflict de interese cu Dorin Damir. Este vorba despre Ghenadie Morozan, al cărui frate este cumnatul lui Vlad Plahotniuc, și Maria Negru, sora unuia dintre avocații lui Vlad Plahotniuc.

Prin decizia de joi a Curții, a fost menținut și arestul în privința șefului Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți și inspectorului Poliției de Frontieră – ambii învinuiți în dosarul Direcției nr.5.

Președintele FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră au fost reținuți pe 5 iulie, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata