Dorin Recean: „Dragi femei din toată țara, fiți fericite”

Prim-ministrul Moldovei, Dorin Recean a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, în care a evidențiat realizările sociale, politice și economice ale femeilor pentru o societate unită și prosperă, în care toți oamenii să-și poată realiza potențialul pe deplin, cu demnitate și respect.

Tratament egal, indiferent de gen, și oportunități egale pentru orice tip de ocupații înseamnă o societate prosperă, a adăugat premierul, care a făcut, totodată, și un apel public pentru mediul de afaceri, instituțiile publice și întreaga societate să devină campioni ai schimbării și campioni ai egalității de gen.

„Dragi femei din toată țara, fiți fericite”, a conchis premierul.

În Guvernul Recean, șase portofolii ministeriale sunt conduse de către femei.

Un mesaj de 8 martie a transmis și președintele Parlamentului, Igor Grosu. Prezent la o festivitate dedicată acestei sărbători, care s-a desfășurat la Buțeni, raionul Hâncești, speakerul a declarat că pentru el, femeile se asociază cu pacea.

„Voi, femeile, înțelegeți cel mai bine cât de important este să fie pace și liniște în casele voastre, cât de important este ca toți copiii să fie educați în aceste condiții”, a mai adăugat Igor Grosu.

În Parlamentul de legislatura a XI-a sunt 39 de femei deputate, adică peste 38% din numărul total de parlamentari.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata