Dorin Recean, în dialog cu copiii din tabăra DOR: „Voi, tinerii, sunteți cea mai mare bogăție a Republicii Moldova”

Dorin Recean s-a întâlnit la Guvern cu cei 100 de participanți ai Programului „Diasporă. Origini. Reveniri/DOR”. Tinerii, veniți din 20 de țări, au vorbit despre experiența trăită în tabără, exprimându-și entuziasmul și bucuria de a lega noi prietenii, de a cunoaște îndeaproape tradițiile țării și destinațiile turistice pe care le are. 

Premierul Recean a avut un dialog interactiv cu tinerii, a răspuns la întrebări și le-a vorbit despre măsurile întreprinse de Guvern pentru a dezvolta economia și a susține antreprenoriatul, a încuraja turismul și a promova imaginea Republicii Moldova peste hotare.

„Prioritatea noastră este să fim parte a Uniunii Europene, să dezvoltăm țara așa încât să ne simțim în Moldova la fel de bine ca în orice țară europeană. Sper și vă încurajez ca într-o zi să reveniți și voi acasă. Aveți cel puțin trei motive să faceți asta: emoția – aici vă sunt rădăcinile, sistemul educațional – care avansează tot mai mult, liberalizarea mediului de afaceri – care va oferi locuri de muncă bine plătite”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

De asemenea, șeful Executivului a încurajat tinerii să se implice activ în viața comunităților din care fac parte: „Îmi doresc o mai bună implicare a tinerilor în politică, cu viziuni și idei noi. În fond, politicianul are responsabilitatea să privească în viitor și să aibă capacitatea de a atrage întreaga societate după el, spre un viitor progresist”.

Tabăra DOR este organizată în fiecare vară de Biroul pentru Relația cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat și are drept scop fortificarea legăturilor culturale ale copiilor din diasporă cu țara lor de origine – Republica Moldova. Astfel, timp de 10 zile, participanții la program sunt antrenați în diverse activități artistice, lingvistice, sportive, turistice, de cunoaștere a istoriei și culturii țării noastre.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata