Dorin Recean: „Prin proiectele comune moldo-elvețiene realizăm obiectivul Guvernului de a sprijini comunitățile din țară”

Elveția va oferi un sprijin suplimentar pentru programele și proiectele desfășurate în Republica Moldova. Direcțiile prioritare de colaborare în vederea valorificării resurselor disponibile au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu Guido Beltrani, directorul Biroului de cooperare elvețiană la Chișinău, se arată într-un comunicat al Guvernului.

O parte din asistență va fi utilizată pentru a sprijini bugetul de stat prin intermediul Băncii Mondiale, iar cealaltă parte va fi redirecționată spre finanțarea proiectelor din domeniul sănătății, agriculturii, îmbunătățirea serviciilor publice și a condițiilor de trai în diferite regiuni ale țării. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată dezvoltării economice, îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor publice și private, precum și integrării socio-economice a refugiaților ucraineni pe piața muncii din Moldova.

„Prin proiectele comune moldo-elvețiene, realizăm obiectivul Guvernului de a sprijini comunitățile din țară. Punem accent pe creșterea productivității, dezvoltarea economică, atragerea investițiilor și susținerea autorităților publice locale. Este important ca cetățenii și mediul de afaceri din întreaga țară să beneficieze de cele mai bune condiții pentru dezvoltare”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Șeful Executivului a mai vorbit despre oportunitățile oferite de țara noastră pentru investitori și a invitat oamenii de afaceri din Elveția să exploreze potențialul Republicii Moldova. Totodată, oficialii au discutat despre beneficiile Acordului de Liber Schimb cu statele Asociației Europene a Liberului Schimb, semnat recent în Liechtenstein, care consolidează cooperarea economică moldo-elvețiană și facilitează comerțul cu bunuri și servicii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata