Drumurile din opt raioane, reparate

Start lucrărilor de reparație a drumurilor din raioanele Fălești, Sângerei, Ocnița, Briceni, Șoldănești, Rezina, Ialoveni și Nisporeni. Și asta după ce astăzi, Administrația de Stat a Drumurilor a semnat patru contracte de antrepriză pentru reparația drumurilor de cele opt raioane.

Pe scurt, potrivit ministrului Economiei, Sergiu Răilean, semnarea contractelor reprezintă startul programului „Drumuri bune 2020”, care va permite ca până în luna noiembrie să fie reparate peste 900 de kilometri de drumuri din 1.200 de localități din toată țara.

Amintim că anterior, într-o ieșire la presă, prim-ministrul Ion Chicu a precizat că procesul de reconstrucție a drumurilor din Moldova va începe din 1 iulie.

„Noi mergem pe planul nostru anunțat în noiembrie 2014 – de construcție masivă a drumurilor. Bineînțeles, situația pandemică a influențat la o etapă aceste ritmuri, dar acum se recuperează. Astăzi va avea loc prima licitație a programului de reconstrucție a drumurilor în localități – „Drumuri bune”. Pe parcursul săptămânii vor fi petrecute licitațiile pentru marea majoritate a localităților. Din 1 iulie vom începe și lucrările în localități. Revenim la activitățile cotidiene normale.”

Programul „Drumuri bune 2020” are prevăzut de la bugetul de stat o sumă în valoare de 1 miliard 375 milioane de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata