Răsturnare de situație. Gațcan renunță la mandat

La doar o zi de la anunțul privind părăsirea rândurilor PSRM și aderarea la Pro Moldova al lui Andrian Candu, Ștefan Gațcan a renunțat la mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut de președintele fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Corneliu Furculiță, într-un mesaj postat pe Facebook.

Iar potrivit lui Candu, ieri, la câteva ore de la anunțul plecării sale, Gațcan ar fi sesizat Procuratura Generală cu privire la așa-numite acțiuni de intimidare a sa, după ce ar fi fost oprit în stradă de câteva mașini în care s-ar fi aflat deputații Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea. Procuratura însă, într-un comunicat de presă, a declarat că nu există niciun fel de plângere în acest sens.

Reprezentanții Pro Moldova susțineau azi că Ștefan Gațcan ar fi fost sechestrat de un grup de deputați socialiști, dus la Președinție și impus să semneze cererea prin care a renunțat la mandatul de deputat. Andrian Candu, susține că Gațcan era de negăsit și a depus o sesizare la Poliție.

„Credem că domnul Gațcan a fost sechestrat aici, la Președinție, unde a fost convins să scrie această cerere de renunțare la mandat, convins prin constrângere, intimidare și amenințare”.

Acțiunea s-a lăsat și cu incidente. Vladimir Cebotari, deputat Pro Moldova, s-a aruncat în fața unei mașini care a ieșit din sediul clădirii Președinției.

Într-o reacție, cei de la Președinție au negat faptul că Ștefan Gațcan s-a aflat azi în clădire, acuzându-i pe deputații Pro Moldova că întreprind o acțiune disperată prin care doresc să mute atenția opiniei publice de la acuzații extrem de grave care planează asupra lor.

Mai târziu, în timpul acțiunilor din fața Președinției, Ștefan Gațcan a venit cu o reacție video la cele întâmplate. Acesta a spus că este bine și că e lângă familia sa.

„Stimați cetățeni, mă simt bine. Nu am probleme. Nu sunt sechestrat. Sunt cu familia. Vă rog să nu vă faceți griji. Totul este ok. O să fim fără comunicare cu prietenii, fără comunicare cu alții, deoarece am nevoie de o reabilitare”.

Ștefan Gațcan anunța ieri că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova, după ce a câștigat alegerile de la Hâncești, din martie, pe listele Partidului Socialiștilor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata