Dumitru Alaiba: Vreau ca Ministerul Economiei să răspundă cât mai operativ la solicitările jurnaliștilor

Ministrul Economiei în Guvernul Gavrilița, Dumitru Alaiba, promite transparență maximă. Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, politicianului a explicat că cunoaște bine despre cât de frustrantă este munca jurnaliștilor să obțină informații din instituțiile statului, iar atâta timp cât va fi în fruntea ministerulu, transparența în instituție va fi una maximă. 

„Știu bine cât de frustrantă este munca jurnaliștilor să obțină informații din instituțiile statului. Știu cât de frustrant este să aștepți jumate de lună pentru o informație punctuală pe care ai solicitat-o unei instituții. Și nu te poți mișca înainte cu investigația, iar peste două săptămâni aceasta își pierde din actualitate. Vreau, atâta timp cât voi fi aici, transparența în Ministerul Economiei și în instituțiile subordonate, să fie una maximă. Vreau ca Ministerul Economiei să răspundă cât mai operativ la solicitările jurnaliștilor. De cel mai multe ori nu ai nevoie de 15 zile, cum spune norma legală”, a scris Dumitru Alaiba.

Ca urmare, ministrul PAS a promis că va semna un ordin prin care termenul de răspuns la solicitările de informație să fie redus de două ori.

„Legea spune că termenul maxim (atenție – MAXIM!) de răspuns la o solicitare de informație este de 15 zile. Ministerul Economiei va răspunde la toate solicitările în 7 zile. Transparența este cel mai ieftin și cel mai simplu instrument de construire a încrederii dintre stat și cetățean. Pur și simplu deschide toată informația. Informația pe care o deține Ministerul Economiei este informație produsă din bani publici, de interes public (cu două excepții: securitatea statului și datele cu caracter personal). Această informație aparține, prin definiție, tuturor cetățenilor. E un bun public”, a conchis Alaiba.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata