O noapte cu decorațiuni conectate, cât consumul unui bloc pe zi. Ceban: Decorațiunile din capitală vor fi conectate pe perioada sărbătorilor de iarnă

Atmosfera de Crăciun din capitală nu se anulează. Primarul general, Ion Ceban spune că în pofida tuturor circumstanțelor deloc ușoare, Primăria Chișinău va amenaja tradiționalul Târg de Crăciun în centrul capitalei, dar și în alte sectoare.

„Am făcut calcule și consumul de energie electrică pentru toate decorațiunile din tot orașul ne costă aproximativ cât este și consumul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente. La organizarea sărbătorilor de iarnă, avem și parteneri care ne vor dona generatoare electrice pe care le vom folosi, iar la final le vom da instituțiilor educaționale din capitală”, a scris Ion Ceban pe Facebook.
Potrivit acestuia, toate decorațiunile procurate în ultimii 3 ani sunt la balanța Primăriei Chișinău, la Direcții, Întreprinderi și Preturi.
„Scopul nostru a fost ca Primăria să nu închirieze în fiecare an decorațiunile pentru sărbători, cum se făcea anterior, dar să le înnoim an de an find procurate pentru Chișinău. Scuarul Catedralei este în plină reparație, astfel, am decis ca Orășelul de Crăciun să fie amplasat chiar în Piața Marii Adunări Naționale. Bradul urmează să fie amenajat în zilele următoare. Despre programul sărbătorilor de iarnă și ziua lansării vom anunța suplimentar”, a adăugat primarul general.
De asemenea, Ceban spune că autoritățile municipale, nu pot ignora sărbătorile, din motiv că nu ar fi corect față de cetățeni.
„Toate orașele lumii deja au îmbrăcat haine de sărbătoare. Oamenii nu trebuie să fie nevoiți să plece din țară și din capitala noastră pentru a vizita alte orașe în perioada sărbătorilor. Ne-am fi dorit să organizăm mult mai mult, să amenajăm mai multe locații și să fie organizate mai multe proiecte, dar nici nu putem să ignorăm sărbătorile, nu ar fi corect față de cetățenii noștri. În aceste zile, mulți au vizitat Bucureștiul, dar și alte locații din România care sunt amenajate foarte frumos și ne-au întrebat dacă în Chișinău vom avea Târguri de Crăciun? Răspund azi pentru toți locuitorii și oaspeții capitalei: Sărbătorile de Crăciun vor fi simțite și la Chișinău”, a conchis Ion Ceban.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata