După SUA, Italia și Germania anunță retragerea trupelor lor din Afganistan

Trupele NATO își continuă retragerea accelerată din Afganistan. Italia a anunțat plecarea ultimilor soldați cu sediul în Herat, în vestul țării. Cu o zi înainte, Germania a dat și ea același comunicat, după 20 de ani de prezență în țară. Ultimul său contingent a părăsit Mazar-el Charif, în nordul țării

Alături de Statele Unite, Regatul Unit și Turcia, Germania și Italia s-au numărat printre cele cinci țări cele mai implicate în misiunea „Resolute Support”.

Aceste anunțuri vin pe măsură ce situația de securitate continuă să se deterioreze. Insurgenții talibani au lansat mai multe ofensive în ultimele săptămâni și au recâștigat controlul asupra mai multor districte. Șeful forțelor NATO din Afganistan, generalul Scott Miller, nu a exclus atacurile aeriene împotriva acestor represalii.

NATO a anunțat la sfârșitul lunii aprilie retragerea accelerată a trupelor sale. Statele Unite și-au stabilit un termen limită pentru 11 septembrie, la comemorarea atacurilor care au condus Washingtonul la răsturnarea regimului taliban.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata