Turcia este cea de-a patra țară, după Ungaria, Ucraina și Georgia, cu care Moldova a convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că certificatele naționale de imunizare împotriva COVID-19, emise de către autoritățile competente din Republica Moldova sunt recunoscute de Turcia. Decizia a fost luată după negocierile șefilor celor două diplomații, în cadrul recentelor contacte la nivel înalt, scrie TV8.

Astfel, cetățenii vaccinați ai Republicii Moldova și persoanele cu reședința legală în țara noastră, la intrare în Turcia, vor fi scutiți de prezentarea testului PCR și nu vor fi plasați în izolare, la prezentarea unui certificat național de vaccinare împotriva covid-19, emis de autoritățile competente naționale. Această procedură se aplică tuturor vaccinurilor aprobate la nivel național în ambele țări.

Turcia este cea de-a patra țară, după Ungaria, Ucraina și Georgia, cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Diplomația moldoveană continuă prin eforturi conjugate asigurarea recunoașterii certificatelor naționale pentru a facilita circulația cetățenilor moldoveni vaccinați.

Bulgaria, Regatul Spaniei și Muntenegru au anunțat despre recunoașterea unilaterală acertificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății.

Informația actualizată privind condițiile de călătorie este reflectată în alertele săptămânale publicate pe pagina web a ministerului de externe la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata