E cod roșu în Chișinău. Rata infectărilor este încă mare

Pe teritoriul municipiului Chișinău rămâne actuală Starea de Urgență și Cod Roșu de sănătate. Anunțul a fost făcut la ședința de astăzi a serviciilor primăriei capitalei de către Tatiana Bucearschi, care, în context, a mai precizat că la ziua de astăzi incidența de COVID-19 se menține ridicată.

„Din păcate încă persistă cazurile grave și foarte grave de infectări cu COVID. Se menține starea de urgență în sănătate publică, prin care a fost stabilit gradul roșu, și conform datelor la nivel national avem total confirmate 156.202 cazuri, dintre care în municipiul Chișinău, în ziua raportării sunt 65.755 de cazuri confirmate, tratate 53.704 cazuri și decese 1.106”, a declarat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției Sănătate a Primăriei.

Totuși, potrivit oficialului, avem și date îmbucurătoare, legate în special de numărul deceselor, care, în ultima săptămână, au scăzut.

Ce ține de situația din spitalele din oraș, Bucearschi a precizat că, în acest moment, sunt disponibile circa 360 de locuri de tratament pentru bolnavii cu COVID-19.

„În tratament la domiciliu, cu forme ușoare a infecției, sunt 45.092 de pacienți, în ziua raportări, sub supraveghere, sunt 1.807 pacienți. Aici, țin să vă informeze că avem aceișai tendință de descreștere. Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții cu COVID în spitalele municipale este de 1.037 de paturi și aceliași 200 de paturi de triaj.”

La final, Tatiana Bucearschi i-a reîndemnat pe chișinăuieni să rămână atenți, odată ce estimarea specialiștilor refertioare la creșterea numărului de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID, în perioada următoare, rămâne încă valabilă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata