Procurorii au contestat eliberarea lui Viorel Morari, fost șef la Anticorupție

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale insistă pe 30 de zile de arest, în cazul lui Viorel Morari.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale insistă pe 30 de zile de arest, în cazul lui Viorel Morari.

Mai exact, PCCOCS a depus astăzi recurs împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău din 20 ianuarie, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului în privinața șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție a fost respins integral.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratură, demersul a fost respins în condițiile existenței conflictului de interese între judecătoare și învinuit, precizând, totodată, că acum trei ani, sub conducerea lui Viorel Morari, Procuratura Anticorupție a dispus scoaterea judecătoarei Maria Tertea de sub urmărire penală și clasarea dosarului în care aceasta era cercetată pentru fals în declarații.

Amintim că Viorel Morari a fost reținut pe 19 ianuarie, fiind pus sub învinuire pentru „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Ulterior, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție a fost dus în fața judecătorului pentru arest preventiv.

Recursul procurorului împotriva încheierii judecătorului de instrucție va fi examinat miercuri, la Curtea de Apel Chișinău.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata