Elevii din Chișinău vor merge la școală din 1 septembrie

Fiecare școală sau liceu din municipiul Chișinău, urmează să aleagă cea mai potrivită variantă propusă de Ministerul Educației, pentru desfășurarea lecțiilor, începând cu 1 septembrie, a anunțat în ședința de astăzi a Primăriei edilul capitalei, Ion Ceban, care astfel a rugat autoritățile publice locale competente să țină cont de interesele tuturor părților implicate în acest proces.

„Trebuie să fie aleasă metoda cea mai corectă în această privință, cea mai optimă și cea mai potrivită pentru toată lumea. Ministerul Educației a propus câteva opțiuni, dar vreau să fie foarte clar, pentru municipiul Chișinău trebuie să alegem metoda în favoarea copiilor și părinților, dar și evident a cadrelor didactice.”

Situația va fi mai clară la sfârșitul lunii august, iar decizia finală va fi luată de Comisia națională extraordinară de sănătate publică. Până atunci, urmează ca instituțiile de învățământ din capitală să fie dotate cu echipamente medicale și dezinfectanți, pentru siguranța elevilor și profesorilor, a mai adăugat Ion Ceban.

Menționăm că tot în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, viceprimarul, Angela Cutasevici a declarat că până în prezent au fost depuse 9.875 de cereri de înscriere a copiilor în clasa întâi în școlile din municipiul Chișinău, cu o mie mai multe decât estimările inițiale. Ce ține de prima etapă de admitere în învățământul liceal, oficialul a precizat că media de acceptare a fost de 7,91.
Pentru noul an de studii, Primăria capitalei a alocat 100 de milioane de lei pentru îmbunătățirea condițiilor din grădinițe și școli.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata