Elevii solicită anularea bacalaureatului și-n acest an

Mai mulți elevi din Republica Moldova au lansat o petiție prin care solicită Ministerului Educației, Culturii și Cercetării anularea Bacalaureatului și în acest an.

Aceștia susțin că învățământul de la distanță nu are niciun efect, iar elevii sunt nemulțumiți de rezultatele acumulate pe timp de pandemie. Autoarea peției afirmă că au nevoie de 10.000 de semnături pentru a fi auziți de Ministerul Educației. Precizăm că peste 8000 de semnături au fost deja acumulate.

Iată petiția:

„ Buna la toti. Numărul  necesar de semnături este 10.000, dacă îl acumulam timp de 60 de zile e posibil sa fim auziți. Vreau sa va îndemn sa încercam impreuna,noi elevii ce nu văd nici un efect de la o astfel de învățătura,online,sa încercam și noi sa fim eliberați de la testul ce ne poate strica toate stăruințele ce au fost depuse acești 12 ani de invatatmant,doar din cauza unui an de pandemie,ce  ne obliga sa facem chip ca învățam și înțelegem ceva.

Sincer,cât de mult nu as încerca sa ma concentrez la pregătirea de bacalaureat,nu îmi iese. Starea morala și fizica din motiv ca stam in casa,vedem cum oamenii dragii sunt bolnavi și nevoiți sa avem grija de ei,neprotejandu-ne pe noi, totalmente distruge. In perioada de 1-15 Martie suntem prezenți online la ore. Știind situația in țara,sunt totalmente de-acord sa stau in casa și incerc sa ma pregătesc individual. Pot sa va spun pe cuvânt,elevii anul acesta vor avea și mai mare stres decât cei din promoția 2020. Noi ,de practic un jumate încercam,ne adaptam la aceasta criza a umanității,catastrofa a lumii și solicitam anularea examenelor de bacalaureat anul 2021,nu din motiv ca ne temem,dar pentru ca nu suntem multumiți de rezultatele noastre pe timp de pandemie. Am muncit 12 ani,nu pentru a da testul din sesiune repetata.

Sunt convinsă ca situația financiară a elevilor in zonele rurale,in unele cazuri nu o sa ii permită desfășurarea examenului de bacalaureat in format online. Cu multă grija părinții acestor elevii lucrau peste hotare pentru a-și îmbracă si a-și hrăni copilul. Aceste familii au fost nevoite sa rămâie fără bani din cauza pandemiei,au fost nevoiți sa se întoarcă acasă,cu sufletul distrus pentru ca nu știau ce sa facă,doar ca sa se protejeze de boala. Toți acum nu simplu trăim,dar supraviețuim. Aveți grija de sănătatea voastră.Va mulțumesc pentru atenție.

Succes tuturor”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata