Stratulat: „Învățământul online este o decizie negândită”

Închiderea școlilor și predarea de la distanță este o decizie neargumentată și negândită a autorităților, crede pediatrul Mihai Stratulat. Or, a mai declarat medicul în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, acest mod de-a învăța degradează elevii, în prezent fiind atestată deja o creștere a cazurilor de probleme cu vederea printre copii.

„Noi nu avem în spatele acestei decizii niciun studiu epidemiologic făcut pentru școlile și grădinițele din Republica Moldova și să zică, „Atâția copii s-au infectat anume la școală.” Este o chestie total negândită. Deci, tu dacă vii cu o interdicție, vii și cu o soluție. Soluții nu sunt. Da, eu înțeleg că suntem o țară săracă. Atunci, dacă nu avem, haideți să ne gândim cum facem ca să fie totul bine”.

Iar aici, Stratulat a menționat și faptul că copiii mai ușor suportă, rata de răspândire printre micuți, din studiile făcute la nivel mondial, este în jur de 0,1%, iar potrivit autorităților de la noi, sistemul de învățământ național a fost afectat de pandemie în proporție de 2%.

Mai mult, medicul le-a sugerat celor din fruntea țării să fie mult mai dure cu cluburile de noapte, pentru că anume acolo virusul continuă să se răspândească.

„Sunt alte locații, anumite discoteci, care, printr-o autorizație, au voie să activeze toată noaptea și acolo nu se respectă. Iată acelea trebuie să nu se deschidă. Chiar și acel restaurant, care până acum a avut de suferit. Omul dacă merge la restaurant, el merge după serviciu, respectiv în două ore este nevoit să plece de acolo. Sunt mult lucruri care nu se leagă. Unele restricții ar trebui revizuite sau regândite.

Amintim că, începând cu 1 martie, studiile se fac online. Au fost închise şi teatrele şi sălile de concert, iar centrele comerciale nu activează în weekend. Ce ține de localuri, acestea vor fi deschise, în continuare, până la ora 22:00, cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata