Europa vrea să încerce un mix de vaccinuri: Pfizer și AstraZeneca

Un studiu britanic va încerca să răspundă la o întrebare importantă pentru eventualitatea atenuării consecințelor pandemiei Covid-19, ideea fiind de a administra, de exemplu, o primă doză de vaccin Pfizer și apoi o a doua de AstraZeneca.

Peste 800 de voluntari, cu vârsta peste 50 de ani și încă nevaccinați, sunt recrutați în prezent: „Sperăm să îi înscriem în această lună a lunii februarie, ceea ce ne va permite să obținem rezultate până în iunie sau iulie. Apoi, putem cel puțin să ne uităm la nivelurile de anticorpi”, a declarat un profesor de la Universitatea din Oxford.

În altă parte a Europei, în special în Franța și Germania, un alt studiu de această dată confirmă scepticismul unei părți a populației față de vaccinuri. Una din patru persoane s-ar opune unei injecții, potrivit unui sondaj recent, care arată un climat de neîncredere față de guverne.

Ungaria, la rândul său, crește numărul de contracte cu diverse laboratoare străine, fie că sunt ruse, chineze, europene sau americane.

Guvernul ungar este unul dintre primele din Europa care a dat undă verde vaccinului Sputnik V. Un prim transport a sosit din Rusia, ca parte a unui acord pentru două milioane de doze. În cele din urmă, Portugalia a început să vaccineze persoanele de peste 80 de ani din nord. Lovită puternic de al treilea val de Covid-19, țara vede semne pozitive: guvernul a salutat o scădere a noilor cazuri de infecție.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata