Circulația trenurilor nu va mai fi suspendată

Circulația trenurilor pe rutele suburbane și locale nu va mai fi suspendată, așa cum anunțase anterior Întreprinderea de Stat Calea Ferată a Moldovei.

Această prevedere a fost exclusă din planul de acțiuni pe termen scurt al CFM, prezentat în cadrul ședinței Comisiei parlamentare economie buget și finanțe, la solicitarea deputaților Platformei DA, Stela Macari și Alexandr Slusari, potrivit unui comunicat al formațiunii, în care se mai precizează că această suspendare ar putea avea un impact social negativ, deoarece nu s-a calculat câți pasageri ar rămâne fără posibilitatea de a se deplasa și câți agenți economici ar fi afectați.

Totodată, nu s-a estimat nici ce economii s-ar putea face, odată cu oprirea circulației, se mai arată în comunicatul PPDA.

Amintim că miercuri, în cadrul ședinței Comisiei parlamentare pentru economie, reprezentanții CFM au anunțat că vor suspenda circulația tuturor trenurilor locale și suburbane, începând cu 12 februarie, din cauza situației financiare critică cu care se confruntă Întreprinderea de Stat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata