Experți internaționali și reprezentanți ai Comisiei Europene au vizitat laboratoarele de cercetare din cadrul USM

Experți internaționali și reprezentanți ai Comisiei Europene au vizitat miercuri, 21 septembrie, laboratoarele de cercetare din cadrul Universității de Stat din Moldova și institutelor de cercetare din componența USM.

Acțiunea are loc în contextul vizitei de țară a experților internaționali, organizată de autorități prin intermediul mecanismului de sprijin al politicilor din Programul-cadru pentru Cercetare și Inovare al Uniunii Europene – Orizont Europa.

Însoțiți de către prorectorul USM, Aurelia Hanganu, experții europeni au vizitat laboratoarele din cadrul Centrului Mediacor, Facultăților de Matematică și Informatică,  Fizică și Inginerie, Istorie și Filosofie, Biologie și Pedologie.

La fel au fost prezentate și laboratoarele de cercetare din cadrul Institutelor de Fizică Aplicată, de Chimie, de Matematica și Informatică „Vladimir Andrunachievici” etc.

Aceasta este a doua vizită de țară a experților internaționali și are loc în contextul evaluării politicilor naționale în domeniul cercetării și inovării, care se va finaliza la sfârșitul acestui an cu un set de recomandări cu privire la reformarea sistemului național de cercetare și inovare, ce se vor regăsi în Programul Național de cercetare și inovare pentru anii 2024-2027.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata