Fără schimbări. Benzina și motorina vor fi mai scumpe-n weekend

Fără schimbări. Motorina și benzina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru sâmbătă, duminică și luni.

Astfel, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 23,80 de lei, cu 7 bani mai mult. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 21,71 de lei pentru un litru, în creștere cu 8 bani.

Astfel, în raport cu septembrie, 2021, prețul maxim de comercializare al carburanților de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE, rămâne mai mare cu 2,72 lei per litru, în cazul benzinei A-95, și cu 06,07 lei per litru, în cazul motorinei standard.

ANRE constată că, de la începutul anului curent, prețurile la carburanți au înregistrat o creștere moderată de peste 4 %. Factorii care au influențat nivelul prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard au fost, creșterea cotațiilor Platts la bursele internaționale cu circa 60$/tona, punerea în aplicare a noilor accize la carburanți, ajustarea marjei comerciale specifice în mărimea contribuției pentru eficiența energetică și deprecierea monedei naționale în raport cu dolarul SUA.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata