Filat s-a plâns la Curtea de Apel

Partidul Liberal Democrat a criticat prevederile din Circulara Comisiei Electorale Centrale, care participarea partidelor în campania electorală și finanțarea campaniei candidaților săi înregistrați pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Președintele formațiunii, Vladimir Filat, a depus o contestație la Curtea de Apel.

Potrivit PLDM, documentul contravine Constituției și este abuziv. Liderul formațiunii a anunțat că a depus o contestație la Curtea de Apel și solicită instanței anularea integrală a Circularei.

Reacția liderului PLDM vine după ce, într-un briefing de presă, Maia Sandu și Sergiu Litvinenco au cerut CEC să anuleze decizia și au îndemnat partidele politice să nu permită ca, prin aceste mijloace, Igor Dodon să fie favorizat în cadrul scrutinului prezidențial.

În replică, reprezentanții CEC amintesc că modificările respective ale legislației electorale au fost făcute în august, 2019, la inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu, iar amendamentul respectiv fusese propus de însuși Sergiu Litvinenco, pe atunci președinte al Comisie Juridice a Parlamentului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata