Filip: „Toate pot fi rezolvate atunci când ai un guvern funcțional”

Întrebarea a fost pusă din start: alegeri anticipate sau instalarea unui guvern. Noi am propus să pornim din alt punct, care nu se referă la alegerile anticipate, ci la problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova.

Noi am pornit de la faptul că avem patru probleme: pandemia și gestionarea corectă a acestei crize. Oricare polemici politice sau raitinguri politice este o crimă împotriva acestei societăți. Societatea are nevoie de o mână fermă pentru rezolvarea acestei probeleme.

Avem nevoie de instituirea unei stări de urgență. Noi am propus moratoriu pe cheltuieli ineficiente, un ajutor pentru persoanele aflate în șomaj, business și mici întreprinzători. Trebuie ajutați oamenii care au nevoie. Trebuie o strategie foarte clară de vaccinare.

Toate pot fi rezolvate atunci când ai un guvern funcțional. Avem nevoie de un guvern format din patru partide care să voteze un guvern. Dar noi ne putem permite luxul încât în următoarele patru luni să pornim o campanie electorală? Va fi o crimă, dacă vom face acest lucru.

Alternativa ar fi un guvern al lui Dodon și Șor sau guvernul Ciocoi în demisie, care să stea până în 2023. Mingea este pe teritoriul doamnei președinte Maia Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata