Patru cadre medicale, testate pozitiv la Covid-19, la câteva zile de la primirea vaccinului

Timp de două săptămâni, de la începerea procesului de imunizare în Moldova, au fost înregistrate 334 de evenimente adverse în urma administrării vaccinului anti-COVID-19, ceea ce reprezintă o frecvență de 2,2% raportată la numărul total de lucrători medicali imunizați. Informația a fost prezentată de Ministerul Sănătății, într-o nouă conferință de presă în care au fost actualizate datele referitoare la procesul de vaccinare împotriva coronavirusului.

„Avem înregistrate 334 de evenimente adverse post imunizare la cele 15.270 de persoane vaccinate, frecvența fiind de 2,2%. În urma investigării și clasificării acestor evenimente, din 334 – 326 sunt evenimente ușoare care includ febră de 36-38 de grade, slăbiciuni generale, cefalee, reacție locală ușoară cu roșeață.”

Totuși, în cazul a opt persoane vaccinate, reacțiile adverse s-au manifestat puțin mai grav, a mai spus medicul.

„Opt din ele sunt reacții moderate, care includ slăbiciuni mai pronunțate, febră de 39-40 de grade, dureri mai pronunțate în mușchi și articulatii, greață, în unele cazuri vomă. Doar un singur caz a înregistrat o reacție alergică cu o erupție pe coapse și abdomen.”

De la începutul procesului de imunizare și până astăzi, în Moldova au fost vaccinați împotriva COVID-19 aproximativ 15 mii de lucrători medicali.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata