Fotbalul din Moldova, primii pași spre revenire

Primii pașii spre reluarea „Sportului Rege” din Moldova se vor face în zilele următoare. Un anunț în acest sens a fost făcut de către directorul Angenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care a menționat că primii fotbaliști care își vor începe antrenamentele vor fi cei din cadrul selecționatelor.

„La ultima ședință am acceptat cantonamentele selecționatei naționale de fotbal, în grupuri a câte șapte persoane. Nu toate selecționata, dar în grupuri a câte șapte persoane, pe terenuri sportive diferite. Cazare diferite pentru a minimalize contactul. Ca excepție la ultima ședință de vineri, noi am acceptat prin consens această decizie.”

Ce ține însă de sălile de sport, acestea vor rămâne închise și în continuare.

„Sălile de fitness au câteva aspecte de risc. În primul rând garderoba, unde să întâlnește mai multă lume, în al doilea rând – dușurile, unde, din nou, vine mai multă lume. De aceea ele mai așteaptă nițel.”

Totuși, Nicolae Furtună a ținut să menționeze că sălile de sport ar fi putut să fie deschise, cu anumite condiții, impuse, de exemplu, în Cehia.

„ –Ei au redeschis sălile de sport, cu reamplasarea aparatelor de sport ca să asigure distanța între ele, dar categoric nu au deschis garderoba și dușul, adică omul vine cu mașina de acasă, a făcut sportul și repede s-a urcat în mașină și a mers acasă să facă dușul, respectiv evită maximal posibil un contact în plus. –Noi am avut asemenea solicitări? – Nu țin mint să fi avut anume de pe acest segment solicitări.”

Amintim că atât desfășurarea antrenamentelor în instituțiile publice și private cu profil sportiv au fost suspendate din cauza pandemiei de COVID-19 pe data de 11 martie, măsură luată cu două zile înainte de debutul noului sezon al Divizie Naționale la fotbal.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata