Fotbalul, oficial în școlile din țară

Este oficial. Ministerul Educației a aprobat curriculum elaborat de Federația Moldovenească de Fotbal pentru clasele sportive specializate de fotbal, care urmează să fie formate în școlile din țară în anul de studii care vine.

Potrivit FMF, copiii din instituțiile școlare participante la Proiectul „Fotbal în Școli – Clase Specializate” vor putea fi înscriși în clase de fotbal, ceea ce înseamnă că mulți dintre elevii talentați, dar care nu au posibilitate să facă fotbal decât în timpul școlii, vor putea să-și realizeze acest vis.

Și asta după ce fiecare instituție de învățământ participantă la Proiect va primi un set de inventar sportiv pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor. În plus, și fiecare elev din clasa sportivă va primi câte un set de echipament. Totodată, în cadrul proiectului este prevăzut și un curs de instruire pentru antrenorii din școli.

Menționăm că clasele, formate din maxim 26 de copii, vor fi mixte, vor efectua câte două antrenamente pe zi și vor primi o alimentare specială pentru sportivi.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata