Fotbalul, promovat în școlile din țară

O nouă șansă pentru copiii din Moldova de a lăsa jocurile sportive virtuale și de a face mișcare pe bune. În acest sens, astăzi, Federația Moldovenească de Fotbal și Ministerul Educației au semnat un memorandum, prin care și-au luat angajamentul de a promova „Sportul Rege” în toate școlile de cultură generală din țară.

Astfel, în cadrul campaniei sociale „Fotbal în școli”, copiii vor avea posibilitatea să practice fotbalul în instituțiile de învățământ, iar apoi să-și continue activitatea în liceele, colegiile și universitățile din țară.

„Este un proiect, un curriculum elaborat special pentru clasele primare, pentru copiii cu vârstele între șase și 12 ani. Acest curriculum nu vine să înlocuiasă o lecție de educație fizică stadart, dar vine în ajutorul profesorilor de educație fizică și profesorilor de clase primare, prin diferite metode noi, să facă o lecție de educație fizică mai calitativă.”

La rândul său, Corneliu Popovici a declarat că anume fotbalul poate forma generații mult mai sănătoase.

„Sunt sigur că, cumulând aceste eforturi ale Ministerului, ale Federației de Fotbal, noi vom putea crește o generație tânără și de ce nu, crearea, în perspectiva unei echipe de fotbal care prin rezultatele ei ne va bucura.”

Menționăm că în cadrul acestui proiect urmează să fie instruiți gratuit peste 200 de profesori. Acordurile au fost semnat cu peste 90 de școli din țară, iar lecțiile de fotbal vor începe din 2020.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata