FOTO/ Echipele de asistență medicală urgentă din țară au primit ambulanțe noi

Un număr de 24 de ambulanțe noi au fost repartizate astăzi în cadrul unui eveniment festiv, echipelor de asistență medicală urgentă din capitală dar și din mai multe raioane ale țării. La eveniment a fost prezent și secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, care a oferit mai multe detalii privint repartizarea noilor ambulanțe.

Acesta a precizat că 17 din cele 24 de autosanitare sunt de tip C și vor fi repartizate substațiilor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească care dispun de echipe de reanimare.

„Astfel, 17 ambulanțe de tip C vor fi repartizate în substațiile de asistență medicală de urgență din Bălți, Drochia, Edineț, Ocnița, Soroca, Cahul, Comrat, Ungheni, Strășeni, Hâncești, dar și pentru substațiile din municipiul Chișinău – Centru, Botanica, Râșcani.”, a spus Prisăcaru.

Potrivit secretarului de Stat, cu ajutorul acestor ambulanțe, de care nu dispuneau anterior substațiile, va fi sporită operativitatea acordării primului ajutor calificat, în cazul urgențelor medico-chirurgicale majore, cele traumatologice, cardiovasculare, respiratorii, neurologice, precum și pediatrice.

De asemenea, accesul populației la primul ajutor calificat va fi facilitat și de cele șapte ambulanțe noi tip B.

„Cinci substații din Ialoveni, Cimișlia, Cantemir, Glodeni, cât și substația Centru din municipiul Chișinău, acestor substații vor fi alocate cinci ambulanțe. Dar și două punctelor medicale de asistență urgentă din Cornești și Zîrnești.”, a adăugat Ion Prisăcaru.

Echipamentele de care dispun ambulanțele, conform secretarului de Stat, vor permit medicilor și asistenților medicali, să monitorizeze continuu și îngrijească pacienții în stare critică, pe toată durata transportării lor la instituțiile medicale spitalicești.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata