FOTO/ Moscova, atacată cu drone

Moscova și regiunea au fost atacate de drone. Potrivit canalelor de Telegram, cel puțin două drone au căzut pe teritoriul cartierelor de sud-vest și vest ale capitalei și ambele s-au prăbușit în clădiri cu mai multe etaje. Autoritățile au raportat, de asemenea, activitate de apărare aeriană în regiunile Istra, Krasnogorsk și Odintsovo din regiunea Moscovei și în satul Rublevo.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a confirmat atacul cu drone, spunând că nimeni nu a fost rănit grav, iar serviciile de urgență lucrează.

De partea cealaltă, Kievul a fost supus celui de-al treilea bombardament rusesc într-o singură zi. Potrivit autorităților ucrainene, numai drone au fost folosite, după atacul combinat și balistic din ziua precedentă.

În spațiul aerian al Kievului, forțele de apărare aeriană au doborât peste 20 de ținte. Ca urmare a căderii de resturi în diferite părți ale orașului, s-au produs distrugeri, incendii, precum și victime și cel puțin un mort.

Cel puțin 11 rachete balistice și de croazieră au fost trase spre Kiev cu o zi în urmă, forțând mulți rezidenți, inclusiv grupuri mari de copii, să caute adăpost în metrou și în alte spații subterane.

(Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei)

„Mai multe atacuri teroriste rusești într-o singură zi. „Shaheds”, rachete de croazieră, rachete balistice. bombe ghidate. Datorită apărării noastre aeriene, tuturor apărătorilor cerului, cel puțin sute de vieți au fost salvate astăzi. Într-o singură zi. Majoritatea „Shahed-urilor” și rachetelor au fost doborâte”.

Potrivit primarului Kievului, Vitali Klitschko, Rusia vrea să submineze moralul țării, atacând capitala.

(Vitali Klitschko, primarul Kievului)

„Putin are nevoie de Ucraina fără noi, fără ucraineni. Iar scopul principal este să semănăm panică în [Kiev], un oraș pașnic în care trăiesc astăzi peste 3 milioane de oameni. Oamenii din Kiev au spus clar: „Prefer să trăim fără apă și electricitate decât cu soldați ruși”. Aceste [atacuri] au exact efectul opus. Ele nu fac decât să sporească mânia și ura în rândul locuitorilor”.

În altă parte a Ucrainei, atacurile de luni au ucis cel puțin patru civili, doi dintre ei în orașul Toretsk din regiunea Donețk, care a fost bombardat de aeronave rusești pe tot parcursul zilei. Încă două persoane au fost victime ale bombardamentelor din regiunea Dnepropetrovsk.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata