FOTO/ Nicu Popescu: Republica Moldova a co-sponsorizat inițiativa UE privind retragerea imediată, completă și necondiționată a forțelor ruse din Ucraina

Majoritatea covârșitoare a țărilor a susținut cu fermitate rezoluția prin care cere Rusiei să inverseze anexarea ilegală a regiunilor ucrainene ocupate. Acest fapt a fost anunțat de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Adunarea Generală a celor 193 de state membre reunite în regim de urgenţă a adoptat această rezoluţie cu 143 de voturi pentru, faţă de cinci ţări contra şi 35 care s-au abţinut, printre care China, India, Pakistan şi Africa de Sud, în pofida eforturilor diplomatice ale Statelor Unite.

Cele cinci state care au votat împotrivă sunt, fără surpriză, Rusia, Belarus, Siria, Coreea de Nord şi Nicaragua.

„Țara noastră a co-sponsorizat inițiativa UE care insistă ferm asupra retragerii imediate, complete și necondiționate a forțelor ruse din Ucraina.”, a relatat Nicu Popescu.

Precizăm că, rezoluţia „condamnă tentativele de anexare ilegală” a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson după „pretinse referendumuri ilegale” şi subliniază că aceste acţiuni „nu au nicio validitate” în temeiul dreptului internaţional De asemenea, textul îndeamnă ca niciun stat să nu recunoască aceste anexări şi reclamă retragerea imediată a trupelor ruse din Ucraina care au intrat pe 24 februarie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata