Moldelectrica îndeamnă cetățenii să economisească energia electrică: Practicați activități de sport sau plimbări în aer liber

Întreprinderea de stat Moldelectrica îndeamnă moldovenii să economisească energia electrică, în special în intervalul orelor 18:00-23:00. Apelul vine în contextul în care aceasta s-a scumpit pe continentul european, iar Ucraina a suspendat exporturile de energie electrică către țările UE și Republica Moldova.

În același timp, Moldelectrica îndeamnă moldovenii să nu utilizeze ascensoarele, ci scările, să practice activități de sport sau plimbări în aer liber în intervalul orelor menționate și să acorde prioritate comunicării personale și jocurilor active, în schimbul privitului televizorului.

Amintim că, autoritățile ucrainene au luat decizia de a nu mai exporta energie electrică din 11 octombrie, ca urmare a atacurilor rusești cu rachete asupra instalațiilor energetice. Anunțul a fost făcut pe 10 octombrie de Ministerul Energiei al Ucrainei.

Astfel, Republica Moldova devenea 100% dependentă de energia electrică de la Centrala de la Cuciurgan.

Precizăm că, miercuri, 12 octombrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat, în ședință publică, prețurile reglementate și tarifele pentru energia electrică. Astfel, consumatorii casnici racordați la rețeaua „Premier Energy” vor plăti 3,15 lei/kWh, iar cei din nordul țării 3,21 lei/kWh.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata