FOTO/ Poliția de Frontieră a instalat corturi cu dispozitive de încălzire la Aeroportul Chișinău, pentru perioada rece a anului

Având în vedere condițiile climaterice nefavorabile pe parcursul sezonului de toamnă-iarnă, Poliția de Frontieră informează că a întreprins acțiuni pentru oferirea unui confort termic pasagerilor care urmează să traverseze frontiera de stat prin punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău.

Astfel, Poliția de Frontieră a instalat temporar pentru perioada rece a anului corturi cu dispozitive de încălzire. În același timp, se comunică că responsabilitatea de conectare la sursa de energie i se atribuie agentului aeroportuar.

„Prima intrare este destinată pasagerilor cu copii minori și personalului aeroportuar fără bagaje. A doua intrare este destinată tuturor pasagerilor cu bagaje de mână și bagaje de cală, care urmează a fi supuse controlului de securitate.”, comunică Poliția de Frontieră.

În context, oamenii legii au solicitat repetat pasagerilor despre venirea din timp la Aeroport, cu cel puțin trei ore, pentru a trece operativ toate procedurile de control.

„Amintim că de la începutul lunii august curent, pentru asigurarea securității cetățenilor și excluderii riscurilor în acest sens, sunt aplicate un șir de măsuri speciale. La intrarea în Aeroportul Internațional Chișinău este instalat scanerul, fiind efectuat controlul de securitate. La fel, staționarea în fața Aeroportului este interzisă, cu direcționarea autovehiculelor în parcările autorizate. Echipe ale Poliției de Frontieră, în comun cu colegii de la Poliția Republicii Moldova și Inspectoratul General de Carabinieri al MAI, asigură patrularea în adiacentul Aeroportului, dar și pe teritoriul acestuia. Sunt antrenate în menținerea regimului mai multe echipe canine specializate.”, a mai comunicat Poliția de Frontieră.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata