FOTO/ VIDEO Un autobuz care transporta moldoveni din Spania spre R. Moldova a ars în Austria

Un autobus la bordul căruia se aflau 60 persoane, cetățeni moldoveni și români, a luat foc în Austria. Cazul a avut loc ieri, 31 iulie.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasada Republicii Moldova la Viena a fost sesizată despre producerea unui accident pe teritoriul Republicii Austria (autostrada de centură a Vienei – A21, în direcția Vösendorf) cu implicarea unui autocar cu numere de înmatriculare românești, la bordul căruia se aflau 60 persoane, cetățeni moldoveni și români, care a luat foc. Acesta se îndrepta dinspre Spania spre România și Republica Moldova.

„Ambasada se află în contact permanent cu șoferii autocarului. Aceștia au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați, fără ca cineva să fi fost rănit. Conform informațiilor preliminare oferite de către poliție, autocarul este înmatriculat cu numere românești, iar remorca acestuia cu numere de înmatriculare moldovenești. Autocarul a luat foc la ora 14:00, în ziua de 31 iulie, fiind distrus de flăcări în circa 10 minute, cauza fiind neclară, pe când remorca a fost decuplată la timp de autocar și nefiind cuprinsă de flăcări.

Conform informațiilor prezentate de către șoferi și de către pasageri, aceștia au fost escortați de poliție la o benzinărie din apropierea locului producerii incidentului, fiind în așteptarea unor unități de transport pentru a-și continua traseul spre România și Republica Moldova. Șoferii sunt în căutarea rutelor alternative.

Astfel, la momentul de față, urmează să fie identificat că pasagerii dispun de documente de călătorie, dacă acestea n-au fost deteriorate, pentru a putea să-și continue calea spre destinația finală. În caz contrar, vor fi întocmite titlurile de călătorie și înmânate cetățenilor moldoveni.

Ambasada continuă să fie în contact cu cetățenii Republicii Moldova și să acorde asistența necesară”, se mai arată într-un comunicat emis de Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata