Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor cere audierea în Parlament a Guvernului pe tema râului Nistru

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor cere audierea în Parlament a Guvernului pe tema râului Nistru, în contextul în care Ucraina continuă lucrările la hidrocentrala de la Novodnestrovsk, a anunțat deputatul Vlad Batrîncea.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor trage alarma în legătură cu punerea în funcțiune a celei de-al 4-a turbine de la hidrocentrala ucraineană de la Novodnestrovsk, care a avut loc zilele trecute. Autoritățile ucrainene intenționează să construiască și să pună în funcțiune încă 3 turbine, fapt care ar putea lăsa râul Nistru fără apă. Avertizările au fost făcute de către deputatul BCS, Elena Bodnarenco.

Deputatul BCS, Vlad Bătrîncea a subliniat că Nistrul alimentează cu apă mai multe localități din Moldova, inclusiv municipiul Chișinău. Bătrîncea s-a arătat indignat de faptul că actualele autorități moldovenești, inclusiv președintele Maia Sandu, nu au tras alarma pe subiectul dat și nu au pus în discuție problema cu autoritățile din Ucraina.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata