VIDEO// Incendiu uriaș în provincia Attica, lângă Atena

Un deal împădurit din regiunea elenă Attica a fost cuprins de flăcări uriașe în doar câteva zeci de minute. Este zona în care acționează și pompierii români, care încearcă acum să limiteze extinderea flăcărilor. O coloană imensă de fum s-a ridicat deasupra zonei, iar vegetația arde cu flacără deschisă. Mai multe localități au fost evacuate, scrie Digi24.ro.

Flăcările înalte de câțiva metri s-au extins în doar jumătate de oră pe un versant întreg. Vântul bate cu putere și direcționează focul spre zonele locuite. Fumul a cuprins zona, iar aerul este greu de respirat.

Drumurile din zonă au fost închise, pentru a permite pompierilor să acționeze. Zeci de autospeciale au fost trimise în zonă.

Intervenția este însă dificilă, iar din cauza flăcărilor uriașe nu pot fi folosite avioane sau elicoptere. Acestea intervin pentru a arunca apă peste casele care nu au fost cuprinse încă de flăcări.

Zona este sub alertă de gradul 5, cel mai ridicat. Satele din jur au fost evacuate. Unii oameni au plecat doar cu hainele pe care le aveau pe ei. Alții aveau deja bagajele făcute, de teama unor noi incendii.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata