Franța: De la 18:00, toată lumea-n case

Așteptarea a luat sfârșit. De la ora 18:00, toți francezii vor fi nevoiți să stea în case. Premierul francez a anunțat această nouă restricție. Acest dispozitiv va intra în vigoare începând de sâmbătă și va fi valabil pentru cel puțin 15 zile.

Castex a justificat această decizie explicând că, dacă situația epidemică este „sub control”, aceasta rămâne „fragilă” în Franța, îngrijorându-se de „apariția unor noi tulpini mai contagioase” ale coronavirusului, cum ar fi varianta engleză.

Printre noile măsuri anunțate, toți călătorii care doresc să vină în Franța dintr-o țară din afara Uniunii Europene vor trebui acum să dea rezultate negative pentru Covid-19 înainte de a pleca. Acești oameni vor trebui, de asemenea, să „se angajeze în obligațiunea de a se izola timp de șapte zile odată ce vor ajunge în Franța, apoi să repete testul la Covid”.

În ceea ce privește vaccinarea, persoanele cu patologii „cu risc ridicat” vor putea fi vaccinate împotriva Covid-19 de luni într-unul dintre „700 de centre” de vaccinare deschise de la acea dată pe teritoriu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata