Gavrilița: „Suntem îngrijorați de o posibilă invazie rusă, dar facem tot posibilul pentru ca situația să nu escaladeze”

Republica Moldova se teme de o posibilă invazie militară a Rusiei, întrucât operaţiunile militare ruse par să se extindă spre sud-vestul Ucrainei, apropiindu-se de regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde sunt staţionate trupe ruse.

Într-un interviu pentru CNN, premierul Natalia Gavrilița a declarat că Republica Moldova „a avut o istorie tumultoasă, într-o regiune complicată”, iar obținerea statutului de candidat la UE vine într-o perioadă foarte tensionată.

(Natalia Gavrilița, prim-ministrul Moldovei)

„Deci, obţinerea statutului de candidat pentru integrarea europeană a fost o victorie semnificativă pentru Moldova, una pe care oamenii au aşteptat-o mult timp, dar este foarte nefericit că se întâmplă într-un astfel de context complicat în regiune şi în vremuri atât de oribile pentru Ucraina”.

Întrebată dacă este îngriorată că armata rusă ar putea ataca şi Republica Moldova, Natalia Gavriliţă a răspuns.

(Natalia Gavrilița, prim-ministrul Moldovei)

„Suntem îngrijoraţi, desigur, acesta este un risc, deocamdată este un scenariu ipotetic, dar dacă operaţiunile militare se deplasează mai departe spre sud-vestul Ucrainei şi spre Odesa, atunci sigur că suntem foarte îngrijoraţi, mai ales ţinând cont de faptul că sunt trupe pe teritoriul regiunii secesioniste Transnistria. Facem tot posibilul pentru a menţine pacea şi stabilitatea şi pentru a ne asigura că luptele nu escaladează”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata