Georgia: Zeci de mii de manifestanți au cerut aderarea la UE: „Unde este egalitate, este și fericire”

Fluturând steaguri europene și georgiene, aproximativ 60.000 de manifestanți s-au adunat în fața parlamentului georgian, la câteva zile după ce Comisia Europeană a recomandat să aștepte, înainte de a accepta o cerere a Tbilisi.

Mii de georgieni s-au adunat în fața parlamentului țării pentru a-și arăta disponibilitatea de a deveni parte a familiei europene. Georgia așteaptă decizia finală a Consiliului European până la sfârșitul săptămânii, iar cetățenii au decis să demonstreze angajamentul față de valorile occidentale.

„Calea noastră europeană este la fel de importantă pentru toate generațiile. Cea mai mare cerere a noastră este să nu lăsăm Georgia față în față cu Rusia. Îndemnăm țările europene să nu facă aceeași greșeală ca în 2008, în timpul summitului NATO, când Georgia și Ucraina nu au reușit să devină membre ale Planului de acțiune pentru aderarea la NATO. Acest lucru a dus direct și indirect la războaiele pe care Rusia le-a lansat împotriva Georgiei, în 2008, și apoi împotriva Ucrainei, în 2014 și 2022”.

Manifestanții au mărșăluit spre Piața Europei, unde a avut loc ultima parte a demonstrației. Au mai rămas câteva zile până când Consiliul European își va anunța decizia privind statutul de candidat pentru Georgia.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata