Alaiba: „Vrem să anulăm obligativitatea prezentării fizice a certificatului de înmatriculare pe teritoriul Republicii Moldova”

Guvernarea vrea să anuleze obligativitatea prezentării fizice a certificatului de înmatriculare pe teritoriul Republicii Moldova. Va fi nevoie de prezentat fizic doar când vom călători peste hotarele țării. Pe teritoriul Republicii Moldova, datele din certificatul de înmatriculare pot fi verificate online, a anunțat deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

În decembrie, anul trecut (legea intrând în vigoare în februarie, anul acesta) a fost exclusă obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru că șoferii pot fi verificați fără acest plastic. Astfel, după următoarea modificare, șoferii nu vor trebui să-și bată capul de hârțoage când pornesc la drum. Poliția le poate identifica atât autovehiculul, cât și pe ei, fără prezentarea fizică a actelor.
Această obligativitate este în primul rând o incomoditate, dar și motiv de a primi o amendă. Dacă nu ai certificat de înmatriculare – plătești amendă 300 de lei, chiar dacă ai actele în regulă, doar poate le-ai uitat pe acasă.
„Poate cândva asta avea sens, când nu aveam e-guvernare, dar acum această măsură e depășită de timp. Lucrurile se întâmplă online”, a adăugat Alaiba.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata