Germania și Italia prelungesc carantina

În Germania, măsurile dure de carantină sunt prelungite până pe 14 februarie. Acest lucru a fost agreat de reprezentanții guvernului federal și de autoritățile statelor federale. Sunt deja peste 2 milioane de cazuri confirmate în țară de la începutul pandemiei. Conform rapoartelor mass-media germane, la Berlin se discută posibilitatea unor măsuri și mai severe, inclusiv restricții la transportul public sau purtarea obligatorie de măști de înaltă securitate.

În Marea Britanie, un nou anti-record: peste 1600 de decese pe zi. Săptămâna trecută, regatul a înregistrat cea mai mare rată a mortalității pe cap de locuitor din lume: 165 de decese pentru fiecare zece milioane de oameni. În Europa pe locul doi în ceea ce privește mortalitatea – Italia: cu peste 600 de decese. Autoritățile țării vorbesc despre o nouă fază a „răspândirii active” a coronavirusului. S-a anunțat săptămâna trecută că măsurile de carantină și interdicția de călătorie între regiuni sunt în vigoare până cel puțin la 15 februarie, iar în timp de noapte – până la 5 martie.

California a devenit primul stat american care a avut peste 3 milioane de cazuri confirmate. În total, peste 24 de milioane de cazuri au fost identificate în Statele Unite, cu aproape 400 de mii de cetățeni care au murit. Pentru ambii indicatori, țara ocupă primul loc în lume.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata