Majorarea prețurilor la carburanți, discutată la Guvern

Scumpirile produselor petroliere sunt condiționate de majorarea prețului de import și majorarea accizelor începând cu 1 ianuarie 2021. La această primă concluzie au ajuns reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, care, în cadrul unei ședință la Guvern, prezidată de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, au mai menționat că la moment se efectuează și investigații care vizează unii operatori petrolieri, care au majorat identic prețurile, o decizie ce ridică multe semne de întrebare.

Amintim că în ultima săptămână, benzina și motorina s-au scumpit cu peste un leu.

Totodată, responsabilii de analiza și monitorizarea prețurilor s-au expus și asupra evoluției prețurilor la medicamente, inclusiv ale celor anti-COVID-19. Aici, potrivit oficialilor, de vină ar fi legislația, care nu prevede reglementarea costurilor pentru suplimentele alimentare, care sunt folosite în tratamentul infecției COVID-19, respectiv majorarea tarifelor pentru acest tip de produse a avut undă verde.

Mai mult, în condițiile crizei pandemice și a recoltelor scăzute din anul precedent, a fost analizată și tendința creșterii prețurilor pentru produsele de panificație și cereale, autoritățile dând asigurări că se întreprind toate acțiunile pentru a menține nivelul prețurilor și a stocurilor necesare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata