Germanii vor fi „vaccinați, vindecați sau morți” până la sfârșitul iernii, anunță ministrul german al Sănătății

Austria este în lockdown oficial de luni, cei 8,9 milioane de locuitori ai săi având, pe hârtie, interdicția de a ieși, cu excepția cumpărăturilor, sportului sau a îngrijirilor medicale. Va fi totuși posibil de mers la birou și de lăsat copiii la școală, dar autoritățile au cerut să fie ținuți acasă.

Germanii vor fi „vaccinați, vindecați sau morți” până la sfârșitul iernii din cauza creșterii actuale a numărului de contaminări, a avertizat ministrul Sănătății de la Berlin.

Referindu-se la o variantă „foarte, foarte contagioasă” a Deltei, el le-a cerut germanilor să se vaccineze „urgent”, în special în regiunile de sud și de est, întrucât Germania este puternic lovită de un nou val de Covid-19 pe care experții îl atribuie în special la o rată de vaccinare printre cele mai scăzute din Europa de Vest.

În Franța, numărul de pacienți care au contractat Covid internați în terapie intensivă este „relativ stabil”, iar consecințele valului 5 asupra spitalului, „dacă trebuie să apară”, nu sunt așteptate înainte de „sfârșitul lunii decembrie sau ianuarie”, au spus autoritățile franceze.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata