SUA: Biden anunță ca va candida pentru un al doilea mandat la alegerile prezidențiale din 2024

Liderul american Joe Biden nu renunță la  planurile sale de a fi reales în 2024. Acest lucru a fost anunțat de secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

„Da, acestea sunt intențiile lui”, a răspuns ea la o întrebare a jurnaliștilor despre participarea politicianului la următoarele alegeri prezidențiale.

Psaki a confirmat publicațiile din mass-media, care au raportat anterior că Biden, în vârstă de 79 de ani, va candida pentru un al doilea mandat, în ciuda scăderii ratingurilor.

Pe 21 noiembrie, The Washington Post a raportat că Biden va candida pentru un al doilea mandat în 2024.

S-a remarcat că, în ultimele zile, politicianul și anturajul său au militat activ cu declarații despre planurile democratului de a candida pentru un nou mandat prezidențial. Acest lucru vine pe fondul temerilor care au apărut în Partidul Democrat că, din cauza vârstei și a scăderii nivelului de aprobare a lui Biden în rândul americanilor, pe fondul inflației și a eșecurilor în lupta împotriva pandemiei.

Mai multe voci susțin că unii membri ai partidului sunt sceptici cu privire la declarațiile de intenție pentru realegere. Totodată, , dacă Biden decide să participe la alegeri, oficialii Partidului Democrat intenționează să-i susțină candidatura în cadrul alegerilor interne din sânul partidului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata