Ghidul acțiunilor în situații de urgență, elaborat de IGSU: Ce acțiuni trebuie să fie întreprinse în cazul producerii unui accident nuclear sau radiologic

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) reamintește populației despre ghidul acțiunilor în situații de urgență. Ghidul poate fi descărcat, accesând site-tul oficial www.dse.md. Materialul instructiv include regulile de siguranță pentru cetățeni și recomandări de pregătire pentru diverse situații de risc.

Totodată, ghidul include compartimentul cu informații despre acțiunile importante care trebuie să fie întreprinse în cazul producerii unui accident nuclear sau radiologic. Instituția aduce aminte oamenilor că pentru informarea corectă privind acțiunile necesare în astfel de accidente, instituția a elaborat un spot social informativ despre regulile de siguranță personală care poate fi vizionat accesând linkul https://www.youtube.com/watch?v=PTKDg7Gm5fw.

Materialul informativ are drept scop informarea populației despre cele  mai importante acțiuni care trebuie să fie întreprinse în cazul unor situații de risc cum ar fi cutremure de pământ, incendii, accidente de circulație, atacuri teroriste, explozii, atacuri armate, accidente radiologice și nucleare ș.a. Mai mult, ghidul prevede acțiuni care trebuie realizate în caz de semnale de avertizare, lipsa curentului electric, întreruperea livrării de apă, dar și a legăturii telefonice.

IGSU îndeamnă oamenii în continuare să se informeze despre acțiunile incluse în ghid, pentru a fi gata să reacționeze corect în situații de risc.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata