Studenții USM își vor spori competențele practice în cadrul unui nou program al Agenției Universitare a Francofoniei

Proiectul ,,MatIntComp – Matériaux intelligents – Composés à transition de spin, synthèse, étude et caractérisation” în cadrul programului internațional AUF – Soutien aux Equipes de Recherche en Europe Centrale et Orientale – SER-ECO a fost lansat vineri, 23 septembrie, la USM.

MatIntComp este coordonat de Universitatea de Stat din Moldova, în colaborare cu Institut de Chimie de la Matière Condensée de Bordeaux, Université de Bordeaux – Franța.

Membrii echipei de proiect au avut onoarea de a-i avea prezenți la lansare pe  Mihaela Babut și Adrian Tănăsescu, reprezentanți ai AUF – Europe Centrale et Orientale.

Acest proiect, care se va derula pe parcursul a 12 luni, va contribui la dezvoltarea competențelor practice ale studenților din domeniile fizică și chimie și le va spori competivitatea pe plan internațional.

În cadrul lansării, Tatiana Palamarciuc, coordonatoarea proiectului, le-a mulțumit tuturor membrilor echipei de proiect pentru implicare și responsabilitate, precum și echipei AUF – Europe Centrale et Orientale pentru suportul acordat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata