Ghimpu, către Voronin: „Vladimir Nicolaevici, parcă suntem vecini, ce naiba se întâmplă de nu încapi în continuare de mine?”

Mihai Ghimpu a venit cu o reacție, pe pagina sa de Facebook, după ce Vladimir Voronin a făcut mai multe declarații siropoase în adresa sa, în cadrul unei emisiuni televizate. Voronin declara atunci că ar trebui modificată Constituția, în sensul ca niciun conducător de instituții de rang înalt să nu dețină cetățenia altui stat. Voronin l-a acuzat atunci pe Ghimpu că el ar modificat proiectul de lege.

„Apropo, “tovarișci” bîvșii pro-russkii Prezident: de ce pe dumneata nu te deranjează și categoria de cetățeni ai RM care dețin cetățenia rusă? Doar și ei au ocupat și ocupă în continuare funcții în stat, inclusiv Dumneata și Igor Kremlinovici; dar și mulți alții, care nu vor să cunoască limba oficială – limba română sau principial nu doresc s-o vorbească!!! Poate e timpul Vladimir Nicolaevici să înțelegi, că cea mai mare parte a vieții ți-a trecut, așa cum trece la fiecare dintre noi și va veni ziua (care ți-o doresc să fie cât mai departe), în care o să pleci în lumea drepților… Și, ca să te primească pământul și Dumnezeu, n-ar strica să renunți la minciunile celor care ne-au ocupat și continuă să mai ocupe o parte din teritoriul RM, inclusiv satul în care te-ai născut și ai crescut dumneata!
Ce ține de Decretul semnat de mine. Îți amintesc, că eu am semnat mai multe Decrete. Primul a fost cel care a suspendat Hotărârea Guvernului comunist care la ordinul Dumitale a interzis întrarea liberă a cetățenilor României pe teritoriul RM la egal cu cetățenii celorlalte state membri UE cărora le s-a liberalizat regimul de vize. Unele Decrete le-am semnat pentru ca să cunoască lumea, dar în primul rând cetățenii noștri, că la 28 Iunie 1940 Basarabia n-a fost eliberată așa cum au spus și mai spun rușii și slugile lor, dar ocupată, că părinții și buneii noștri, dar și mulți copii ai lor au fost duși în Siberia sau omorâți de foame prin foametea organizată în anii 1946-1947, iar dosarele lor au stat ca pe timpul URS-lui, sub lacătul pus la comanda Kremlinului pentru a ascunde crimele făcute.
Și totul s-a făcut pentru a le impune românilor moldoveni ideologia comunistă, limba rusă ca limbă maternă, istoria URSS, dar de fapt istoria Rusiei. Scopul urmărit nu era altul decât distrugerea identității românești și formarea Homo sovieticus, adică om fără Neam și Țară, ceea ce și s-a întâmplat și cu mulți confrați de ai noștri, inclusiv și cu Dumitale. Te rod să nu te inervezi, Vladimir Nicolaevici, dar Moldova la care visați voi ostașii Kremlinului nu este Moldova lui Ștefan cel Mare și Sfânt, RM este succesoarea RSSM formată la Moscova de către ruși după ocupația acestui teritoriu în 1940 în baza Pactului Ribbentrop-Molotov, adică luat de rușii cu Hapca”.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata