Moldovenii care s-au vaccinat cu ambele doze pot călători liber în Germania

Din 13 iunie, Germania a exclus Moldova din categoria zonelor de risc. Chiar și așa, restricțiile de călătorie în Germania pentru moldoveni rămân în continuare valabile. Excepție de la această regulă fac câteva categorii de cetățeni, printre care persoanele vaccinate complet, anunță Ministerul de Externe și Ambasada Republicii Moldova în Germania.

Potrivit informațiilor, excepție de la această regulă se aplică persoanelor vaccinate complet, condițiile prealabile fiind ca persoana să fi primit ultima doză de vaccinare necesară, să fi trecut cel puțin 14 zile de la ultima vaccinare, iar vaccinul să fie omologat la nivelul UE.

În Moldova, cetățenii pot să se vaccineze chiar în timp ce se odihnesc în pensiunile, hotelurile şi vinăriile din ţară. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul Sănătății.

Autoritățile vor astfel să atingă cât mai repede imunitatea colectivă pentru a putea relua activitatea în domeniul turismului intern, care a avut de suferit din cauza pandemiei. Echipele mobile vor avea câte o destinație pe weekend.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata