Gligor anticipează o nouă criză energetică și-l acuză pe Spînu de incompetență

Scumpirea gazelor pe bursele europene a majorat considerabil preţul gazelor pentru Republica Moldova. În luna decembrie S.A. ”MoldovaGaz” a importat gaze la preţul de 550 dolari, iar pentru ianuarie preţul estimativ constituie 647 dolari. În pofida acestui fapt, tariful pentru consumatorii finali este calculat la preţ de doar 430 dolari şi nu acoperă cheltuielile efective, afirmă Ștefan Gligor, președintele Partidului Schimbării, care spune că  ”MoldovaGaz” va acumula pînă la finele lunii ianuarie o datorie de cel puțin 60 milioane dolari, doar pentru decembrie și ianuarie.

„Guvernul și Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, în lipsa unui ministru de profil competent și credibil, este obligată să facă claritate privind revizuirea tarifelor şi alocarea compensaţiilor suplimentare pentru consumatori. Partidul Schimbării este extrem de îngrijorat de inacțiunea și incompentența Ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, inacțiunea și incompetența Directorului general S.A. „MoldovaGaz”, Vadim Ceban și servilismul Agenției pentru Reglementare în Energetică în contextul eventualei agravări a crizei energetice pe motiv de neajustare a tarifului, acumularea datoriilor și crearea riscului de deconectare a gazelor de către Gazprom.

 

„Mai mult, folosindu-se de lipsa de transparență, incompetența și proasta administrare a crizei de către cei enumerați mai sus, unii actori politici și agenți de influență a Federației Ruse lansează mesaje de destabilizare şi îndeamnă la proteste, în dorinţa de a crește nemulţumirea și de a specula acest fapt în interes politic îngust”, a conchis Gligor.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata