GRAFIC/ Câți bani au fost recuperați din miliardul furat? Expert: În 2022 a fost întoarsă cea mai mică sumă de până acum

Expertul economic, Veaceslav Ioniță, susține că în anul 2022, au fost recuperate doar 75,9 milioane lei din miliardul furat, ceea ce reprezintă cea mai mică sumă de până acum și de două ori mai mică decât precedentul anti-record din 2021. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, expertul a ținut să precizeze că banii au venit doar din vânzarea activelor și recuperarea unor credite.

„Știu că vă interesează ce se mai întâmplă cu miliardul furat. Nimic nu se întâmplă cu el. Stă bine unde stă și nimeni nu-l deranjează”, a menționat Veaceslav Ioniță.
Mai mult, în pofida faptului că procurorii au anunțat anterior ca instrumentează 73 de cauze penale unde sunt vizați circa 200 entități juridice pe acest caz, Ioniță se arată convins că, până la moment, toate aceste acțiuni nu sau materializat în recuperare de bani.
„Suma este atât de impresionantă deoarece deseori sumele se repedă de câteva ori. Doar că până la moment toate aceste acțiuni nu sau materializat în recuperare de bani”, a conchis Veaceslav Ioniță.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata