Grosu: „Alegerile anticipate vor avea loc în iulie”

Alegerile anticipate din Moldova vor fi organizate în luna iulie a acestuia an, deoarece în august, țara trebuie să aibă un Guvern funcțional. Declarația îi aparține președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, la doar câteva ore după ce Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului de legislatura a XX-a și, respectiv, declanșarea anticipatelor.

(Igor Grosu, președintele PAS)

„Iulie cred că ar fi cea mai indicată lună și vă spun de ce. Este legat și de un orar care ne va permite să aducem resurse financiare ieftine, la condiții avantajoase de la partenerii noștri de dezvoltare sau cu alte cuvinte, noi în august trebuie să avem un Guvern functional.”

Mai mult, Igor Grosu a spus clar și de unde vor fi luați banii pentru acest scrutin.

(Igor Grosu, președintele PAS)

„ –Bani sunt. Bani sunt așa cum sunt pentru cheltuieli neprioritare la moment. –Cine o să aloce acești bani, domnule președinte?-O să aloce Guvernul, chiar dacă el este în demisie. –Bani vor fi alocați pentru alegeri anticipate fără majoritatea parlamentară, fără acordul Parlamentului. –Chiar dacă Parlamentul se va împotrivi, dar ei or să se împotriviească. Bani se vor găsi și alegerile o să aibă loc.”

Anterior, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil spunea că, potrivit unui calcul estimativ, pentru organizarea alegerilor anticipate în acest an ar fi necesare aproximativ 120 de milioane de lei.

Menționăm că, deocamdată, actualul Parlament nu poate fi dizolvat, deoarece majoritatea parlamentară PSRM-Șor, a instituit în Moldova, la sfârșitul lunii martie, Stare de Urgență pentru o perioadă de două luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata